Over EenVandaag

De dagelijkse actualiteitenrubriek op Nederland 1

EenVandaag is dé actualiteitenrubriek op Nederland 1 en Radio 1. Het programma van de AVROTROS brengt, onafhankelijk, onpartijdig en zonder beïnvloeding van buitenaf, achtergronden bij het nieuws. We analyseren nieuwsontwikkelingen op een begrijpelijke manier, voor een groot en breed publiek. Met gemiddeld 1 miljoen kijkers is het de best bekeken actualiteitenrubriek van Nederland.

Naast algemene binnenlandse en buitenlandse onderwerpen gaat speciale aandacht uit naar politiek, economie, veiligheid, gezondheid en cultuur. Daarbij bestaat de nadrukkelijke ambitie om nieuwsmakend te zijn.

We doen ook onderzoek: de 50.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel spreken zich uit over een breed scala aan actuele kwesties in samenleving. Jongeren onder de 25 jaar kunnen zich aanmelden voor het 1V Jongerenpanel. EenVandaag werkt samen met regionale omroepen, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek. Via Dossier EenVandaag maken we tevens langere (onderzoeks)documentaires.

De actualiteitenrubriek wordt op tv uitgezonden van maandag tot en met zaterdag van 18.15 tot 18.45 uur.  Op werkdagen van 14.00 tot 16.00 is Radio EenVandaag  te beluisteren op Radio 1.

De website van EenVandaag wordt maandelijks door ruim een half miljoen mensen bezocht. Alle bijdragen die vanaf 2005 zijn uitgezonden kunnen hier worden bekeken en beluisterd.